Četvrti eko-rok “Air fest” u Obrenovcu od 14-15. juna 2024

U Obrenovcu je najavljen četvrti eko-rok Air fest (LINK), koji će se održati 14. i 15. juna na obroncima obrenovačkog izletišta Zabran u kafani Kod tri lepe (LINK) uz slogan „Diši za sebe, jer dišeš za druge“!

Muzički program Air Festa 2024. godine ponovo nudi vodeće bendove sa aktuelne srpske i regionalne scene, ali ovaj put, i jednu međunarodnu autentičnu ličnost rock’n’rolla. Prvi put će na bini nastupiti i DJ gost čiji je asortiman tematski blizak gitarskom rock’n’roll zvuku koji promoviše festival.

Prvog dana, 14. juna, publika će imati priliku da čuje pank-rok grupu Patent, u čijem sastavu je gitarista Žarko Ostojić iz Obrenovca, garažne 16/8/23, beogradski pop-rock – Dram, zvezde ovogodišnjeg programa – s razlogom koncertno jednu od najaktivnijih srpskih grupa Kanda, Kožda i Nebojša i na kraju večeri rokenrol žurku DJ Kedlavog.

Kanda Kodža i Nebojša na Air festu 2023 (foto: Milan Katić)

Drugog dana Air Festa, 15. juna sviraju bend Gluvo doba, punk rock vedete – Bolesna štenad, uvek inspirativni Prljavi inspektor Blaža i Kljunovi, zvezde druge večeri, mlade nade indie rock provenijencije – KOIKOIDaniel Jeanrenaud – legenda bluz i rokenrol sveta, ključna ličnost Kingsnakes – a uz ritam podršku domaćih šoumena – Multietničke atrakcije.

Air fest je ekološki rock festival koji okuplja oko sebe ljude zainteresovane za muziku ali i za životnu sredinu bez zagađenja i uz primenjiva ekološka prava. Zato ove godine obrenovački osnovci izvode predstavu „Oplaneti se“ pod palicom Jelen Luetić i njene pozorišne grupe Hator, koja priča o uticaju globalnih ekoloških problema na živote dece. Kroz svakodnevne događaje i situacije deca spoznaju koliko smo naudili sami sebi narušavajuci prirodnu ravnotežu, ali i koliko mi sami možemo da učinimo na očuvanju životne sredine upravo kostisteći dostignuća modernog sveta. Osim ove poučne predstave ove godine je organizovan i konkurs za najbolji crtež na temu zaštite životne sredine i naše planete.

Drugog dana festa, u subotu od 13 časova, Milenko Jovanović će govoriti o uticaju gradskog zagađenja vazduha na zdravlje, posebno najmlađih. Milenko je diplomirani meteorolog, član stručnog tima Agencije za zaštitu životne sredine, načelnik Odeljenja za indikatore, izveštavanje i informacioni sistem, Odeljenja za kontrolu kvaliteta vazduha, koordinator je uspostavljanja državnog monitoringa kvaliteta vazduha na 36 mernih stanica širom Srbije.

Air Fest je imao dosta uspeha u prikupljanju humanitarnih sredstava zahvaljujući prijatelju festivala, Froneri sladoledima, koji su već višegodišnji pokrovitelji festivalskih humanitarnih akcija. Kupovinom sladoleda doniraće se novac direktno  Nikoli Aćimoviću.

Ulaznice za Air Fest 2024. su u prodaji po cenama od 1000 dinara za petak, 14. jun i 1200 dinara za subotu, 15. jun. Promo cena paketa do 2. juna je 1500 dinara!

PRODAJNA MESTA:

  • Obrenovac „Kafana kod tri lepe“, Zabran ul. Zabranski put 10/A.
  • Beograd: Caffe „Žizolino“, Novi Beograd, Blok 21
Air fest u Obrenovcu 24-25.6.2022. (foto: Milan Katić)
« of 2 »