Издања Народног музеја у Београду доступна у КЦ “Перило”

Уз захвалност вд директорки Народног музеја у Београду Бојани Борић Брешковић и Александри Крућичан у фебруару 2020. године у библиотеку “Данило Б. Вићентијевић” уврштено је 12 издања Народног музеја у Београду.

Од пролећа у радно време независног Културног центра “Перило” на Забрежју (савски део Обреновца) издања ће бити доступна посетиоцима и ђацима на аутентичном историјском месту од значаја за српски народ.

Kolekcija “Perilo”

На Перилу је почела српска дипломатија 1804. године када је Прота Матеја Ненадовић написао прва дипломатска писма аустријским достајанственицима након дизања устанка у Орашцу (ЛИНК). Данас је на истом месту у КЦ “Перило” презентована стална историјска и уметничка поставка колекције “Перило” (ЛИНК). Стога су и теме издања управо историја и историја уметности. УГ “Перило Забрежје” које руководи порталом “Забрежје”, колекцијом, библиотеком и културним центром захваљује се и др Адаму Црнобрњи на подршци у обогаћивању фундуса библиотеке стручним радовима.

УГ “Перило Забрежје” је сарађивало са Народним музејом и при изради спомен табле на Перилу 2011. године (ЛИНК) и при реализацији “Забрешког града-музеја на отбореном” 2013. године (ЛИНК).

Библиотека “Данило Б. Вићентијевић” издања из области историја уметности:

« of 5 »

Библиотека “Данило Б. Вићентијевић” издања из области историје:

« of 8 »