Četvrti festival “Jazz in the garden” u Botaničkoj bašti u Beogradu 6-7. jula

Na četvrtom „Somersby Jazz in the Garden” festivalu koji će biti održan 6. i 7. jula u Botaničkoj bašti „Jevremovac” nastupiće 18 izvođača na tri bine.

Ove godine festival s ponosom najavljuje dvojicu istaknutih muzičara – Vlatka Stefanovskog i Vasila Hadžimanova, koji će zahvaljujući kompaniji Tikveš Chateaux&Domaines po prvi put u karijeri nastupiti zajedno kao duet s programom napravljenim ekskluzivno za Somersby Jazz in the Garden. Kao specijalni gost ovoj dvojici izuzetnih muzičara na sceni će se pridružiti i američki gospel i bluz pevač Dean Bowman.

Još jedno veliko ime, enfant terrible ovdašnje muzičke scene, Rambo Amadeus i njegov Organic Trio nastupiće sa specijalnom gošćom, pevačicom i multiinstrumentalistkinjom Albom Nacinovich, na koncertu koji donosi mnoštvo iznenađenja i pomera muzičke granice.

Publika će tokom dva dana na Main Stage-u imati priliku da čuje i vidi još i nastupe najboljih ovdašnjih džez muzičara –  Max Kochetov QuintetSchimeMiloša Čolović Sextet i Irina Pavlović Octet, koji će ponuditi uvid u muziku na aktuelnoj srpskoj džez sceni.

Garden Stage i Stage One donose takođe pregršt vrhunske zabave i uzbudljive koncerte etabliranih i mladih muzičara iz Srbije i inostranstva: Bobana Đorđević QuartetBullet for a Badman, Shljuka Quintet, Corey Wilcox Quintet, Drama QuartetKosta Vukašinović Sextet, Katarina Kochetova QuartetJovan Milovanović QuartetIvan Radivojević & No Room For Squares, Herb Hunters, Blues Brothers Tribute Band, a tu su i oba dana jam session nastupi mladih muzičara sa džez odseka MŠ Stanković.

Celokupni program i satnicu možete pogledati ovde (LINK)

Leave a Reply

Your email address will not be published.