Обреновачка премијера представе “Није фер”, драмске групе “Ћоше”

Драмска група “Ћоше” је одржала 2. маја 2019. године у просторијама удружења “Круна од нота” своју 33. премијеру. Овај пут се радило о омладинској ангажованој ауторској представи “Није фер”.

Представа је почела у 17 часова. Садржај представе чине мисли и осећања младих у Обреновцу, поводом онога шта их тишти у окружењу. Сценарио представе су написали млади глумци, који су је и извели. Представа је садржала мултимедијални сегмент у виду пројектованих претходно снимљених секвенци. Млади глумци су равноправно учествовали у извођењу. Костимографија и сценографија су у цревено-црним тоновима дочарали протест, забринутост, али и наду у превазилажење проблема и брига.

Режију је потписала Марија Меденица, глумица Српског народног позоришта у Новом Саду, која се од 2007. године у Обреновцу бави позориштем, продукцијом и режијом. Након премијере одржаће ускоро још једно играње представе у “Круни од нота”, а потом и у Библиотеци “Влада Аксентијевић”, уколико се укаже прилика.

Марију је Портал “Забрежје” питао зашто је представа играна у простору “Круна од нота” и да ли је “Ћоше” подржано од актуелне власти:

Марија Меденица: Ћоше не да није подржано, него га саплићу на сваком кораку и поред освојених бројних награда на многим важним фестивалима последњих година. Кажу моје колеге, да је “Ћоше” културни бренд Обреновца, јер када се каже Обреновац и позориште, решење ове асоцијације (и без понуђена друга два појма) је “Ћоше”. Толико се чуло о нашем раду.

Портал: Зашто имају такав однос према Вама и “Ћошету”?

Марија Меденица: Зато што сам неистомишљеник са кошмарном стварношћу коју живимо. Људи једнако стварност. Ушли су у сваку пору нашег дана.