KOJA(Dušan Kojić) podržao nezavisni KC “Perilo”

“Na postavljeno pitanje, odgovor samo može biti “DA!”

Potrebni su nam kulturni centri, pogotovo nezavisni, a Perilo Zabrežje, imajući svoj veliki, ali još uvek nedovoljno poznat kulturni, umetnički i istorijski značaj na balkanskom (i ne samo balkanskom) prostoru, definitivno zaslužuje masovnu podršku i što šire prepoznavanje svih onih kojima je do kulture i znanja stalo.”

,је одговор КОЈЕ(Душана Којића) на питање које му је поставила редакција портала Забрежје:

Да ли нам треба независни културни центар између Загреба и Beograda на забрешком Перилу са бином и биоскопом уз Саву на плажи, великим галеријским простором за савремену уметност, музичким студиом, сталном травелери-зенит поставком у КЦ „Перило“, простором за арт ин спејс и лендарт и рекреативним еколошким приступом?”

КОЈА (Душан Којић)  је јединствен аутор. Ако би требало изабрати личност из урбано-алтернативног миљеа, која је остала своја, а успела да изнова кроз више деценија ствара аутентичну рокенрол музику на простору “заједничке” или “бивше” дражве, онда би то свакако био Која. Тешко да му по том питању било ко други може парирати.

Учесник je новог таласа. Са Миланом Младеновићем(оснивачем потоњих бендова Екатарина II и ЕКВ) 1981. године је учествовао на плочи “Пакет аранжман” са бубњарем ВД-ом у бенду “Шарло акробата”. Потом је кренуо трновитим путем алтернативног израза са својим бендом Дисциплина кичме.Најпре је то био дуо са бубњарем Келетом, а потом су се низале различите фазе.За време ратног лудила деведесетих се спасоносно и за нас и себе “склонио” у Лондон.Имао је  учешћа и у филмовима,  као икона алтернативне културе. Аутор је и филма “Фанк-и-ластиш Црног зуба” из 2009. године. На Забрежју је два пута наступао са својим диџеј сетом у оквиру фестивала “Ослобађање 2014” и “Ослобађање 2015”.