Концерт КУД”Драган Марковић” 19.5. за Ноћ музеја 2018 у КЦ”Перило”

Другу годину за редом дечји ансамбал КУД-а”Драга Марковић” ће одржати концерт на манифестацији Ноћ музеја са почетком у 18 часова 19. маја 2018. у КЦ”Перило” (адр. Савска 192А, Забрежје). Наступиће најмлађи ансамбал једног од пет најстаријих КУД-ова у Србији. КЦ”Перило” је једини обреновачки музеј са сталном поставком, и ове године организује пети пут манифестацију Ноћ музеја. Стручно обрађене теме у музеју су: почетак српске дипломатије и српска револуција, историја образовања, урбанизам  и УНЕСКО-зенит уметности у више одвојених изложбених целина.

Манифестација Ноћи музеја 2018. носи назив “вОдОм” поводом истоимене изложбе постављене за манифестацију и поводом међународног уметничког пројекта који је отпочет 2015. године. Прво “вОдОм” исијавање и изложба су одржане у оквиру уметничког фестивала Ослобађање 2015. КУД “Драган Марковић” је и на фестивалу Ослобађање од почетка партнер.

Осим концерта и изложбе ове године ћемо свечано отворити и биоскоп у оквиру КЦ”Перило” у којем  ће сваких сат времена бити емитовани анимирани филмови аутора Јована и Горана Ракића “Наслеђе” и “Животи”.