Марко Црнобрња подржао независни КЦ”Перило”

“Место где Сава излази из кривине и пуним гасом иде ка Дунаву, место где се природно ослобађа енергија након великог лука који река прави. Ослобађање није само догађај, има нешто и у стању.”

, је одговор Марка Црнобрње  на питање које му је поставила редакција портала Забрежје:

Да ли нам треба независни културни центар између Загреба и Београда на забрешком Перилу са бином и биоскопом уз Саву на плажи, великим галеријским простором за савремену уметност, музичким студиом, сталном травелери-зенит поставком у КЦ „Перило“, простором за арт ин спејс и лендарт и рекреативним еколошким приступом?”

Марко Црнобрња је вајар рођен у Обреновцу 1978. године. Дипломирао је на Факултету ликовних уметности у класи професора Мрђана Бајића 2005. године. Од 2009. године ради у ТЕХНОАРТ средњој школи као професор. Тренутно је на докторским студијама.Живи у Земуну са породицом.

Самостално је излагао у Словенији и Аустрији као и на бројним самосталним изложбама у Србији. Маркове скулптуре су у сталној поставци Педагошког музеја у Београду и у оквиру “Цептер колекције” у сталној поставци Цептер музеја у Кнез Михаиловој 42 у Београду.