Новогодишњи концерт КУД-а “Драган Марковић” са гостима

У организацији КУД “Драган Марковић” у дому културе на Забрежју је одржан концерт 28.12.2017. године. Наступили су традиционални пријатељи једног од 5 најстаријих активних КУД-ова у Србији, који је основан 1935. године. Бројни посетиоци су могли да виде госте, ансамбле КУД „Милоје Бељинац“ из Скеле, КУД „Шумадија“ из Барајева и КУД „Стублине”.

Владан Обадић, уметнички директор је одржао поздравни говор.

Nakon koncerta jeзјавио:”Програм је богат са укупно 15 нумера. Видели смо игре из Шумадије, Беле Паланке, Гњилана,Западне Србије . Дечица имају своје специфичне игрице које су, не само карактеристичне за децу, већ и потребне за њихову моторну еластичност, за социјализацију. Представила се и наша групица која само месец, месец и по дана ради. ”

Слађа Ветмић, која је задужена за најмлађе у КУД-у је изјавила:”Настављено дружење са дугогодишњим пријатељима. Дружењу су се прикључили најмлађи чланови КУД-а “Драган Марковић”, који су по први пут осетили чари наступа и заслуженог аплауза. Након напорног рада су имали одмор, а од сутра се поново спремају за будуће концерте.”

Новогодишњи концерт је већ постао традиционалан. Занимљиву сценографију су употпунуле две велике слике уметника Николе Димића”Даривање” и Барбаре Исмаиловић”Сирена” на бини, настале на забрешком фестивалу “Ослобађање” из 2013.