У обреновачкој библиотеци “Влада Аксентијевић” девети пут Ноћ музеја 19. маја 2018.

Овогодишња изложба за  Ноћ музеја, девети пут у Обреновцу, у библиотеци “Влада Аксентијвић” биће посвећена омогућавању   презентације обреновачких колекционара и њихових колекционарских пасија 19.5. 2018. године од 17 часова.

Аутор фотографије Лазар Лазаревић. Фотографија је са отварање изложбе у библиотеци 11.11.2014. “Са Јулком кроз време” ауторке мастера историје уметности Милене Недељковић, коју су отвориле проф др Ирина Суботић и Ивана Јаношевић.

Забрежје портал позива све посетиоце сајта да обиђу обе већ традиционалне манифестације у ГО Обреновац. На Забрежју се дешава пети пут и носи назив“вОдОм” изложба и исијавање у КЦ “Перило”. Преносимо опис директорке  библиотеке Иване Јаношевић и позив колекционарима да се јаве кровној културној институцији на подручју Обреновца:


Нема особе која бар једном у животу није скупљала сличице, поштанске марке, лутке, сатове, значке и ко зна које све дрангулије… Истражујући шта су све Обреновчани сакупљали, открили смо људе и њихове колекције, које брижљиво чувају и допуњују. Нашем позиву да их прикажу у оквиру овогодишње Ноћи музеја одазвали су се с великом радошћу. Пружићемо им могућност да прикажу предмете из својих колекција: од употребних предмета с почетка 20. века пронађених у Обреновцу и околини, преко архивалија, разгледница, фотографија, ордења, лула, луткица у народним ношњама, фигурица од порцелана, фотографских апарата, грамофонских плоча, до плаката, играчака, стрипова и старих новина. Из богатог завичајног фонда Библиотеке прказаћемо делове колекције некњижне грађе (разгледнице, плакате, грамофонске плоче).
Ако и Ви желите да прикажете своје колекције, можете се јавити на: 011/8721-129.
Изложбену поставку „Обреновачки колекционари и њихове дрангулије“ можете постици у суботу, 19. маја 2018. године, од 17 до 01.
Добродошли!