Одлагање “Ослобађања” и ретроспектива 2013-2019

Због нових околности поводом пандемије корона вируса, на конференцији за штампу у просторијама удружења “Перило Забрежје”, Милан Катић је испред организационог одбора(ЛИНК) осмог џез/алтернативног забрешко-београдског EUnic Фестивала “Ослобађање” (ЛИНК) најавио одлагање истог за крај септембра и координацију са пројектом “Европа и колекције Перило” (одобреног од Министарства културе и информисања Републике Србије).

У викендима око 7. јула од 2013. године УГ “Перило Забрежје” одржава међународни Фестивал “Ослобађање”. Замишљен је као летњи обреновачки фестивал савремене уметности који оживљава запуштен трг на реци Сави, некадашњу луку-царину. “Забрешки град-музеј на отвореном” (ЛИНК) је остварени циљ Фестивала “Ослобађање”, а реализатор УГ “Перило Забрежје”.

Учествовали су уметници из многих европских земаља (ЛИНК) , уз подршку бројних домаћих и страних институција и Амбасада (ЛИНК). Последњих година се одржава и у Београду. Организатор је посебно нагласио добијење EUnic етикете 2019. године (ЛИНК), подршку три Амбасаде:Аустрије(пети пут), Данске и Мађарске, учешће уметника из осам европских земаља и сарадњу са Факултетом музичке уметности у Београду.

Обзиром да се ове године неће организовати концерти, Портал “Забрежје” представља видео радове са претходних Фестивала “Ослобађање”. Уживајте!

Ослобађање 2019

Ослобађање 2018

Ослобађање 2017

Ослобађање 2016

Ослобађање 2015

https://www.facebook.com/watch/?v=1068961396516993

Ослобађање 2014

Ослобађање 2013