Otvorena izložba Suzane Stojadinović “Imaginarni lavirint” u Beogradu (fotogalerija)

Srpsko-meksička akademska slikarka, članica ULUS-a Suzana Stojadinović (Saatchi LINK) predstavila je svoje nove radove u okviru 16. samostalne izložbe slika Imaginarni lavirint u tehnici akril na platnu, u novootvorenoj galeriji Axios u Knez Mihajlovoj ulici broj 6, pored Press Centra.

Suzana Stojadinović predstavila je slike jarkog i vatrenog kolorita, apstraktnih sanjivih motiva. Umetnicine slike asociraju na relaciju između snoviđenja i prašuma Meksika, tačnije period od 15 godina koji je provela živeći i slikajući na živopisnoj, vegetacijom bogatoj obali Karipskog mora u Jukatanskoj džungli.

Taj karipski period njenog života i proživljeno u rajskom predelu, očito se snažno urezao u podsvest umetnice i ona ga je prenela na svoja platna, na zadovoljstvo ljubitelja umetnosti i publike stvarajući apstraktne pejzaže intenzivnih unutrašnjih previranja. U novim predstavljenim radovima primetni su pravilni geometrijski “lavirintski” motivi poput kruga.

Izložba Imaginarni lavirint je premijerna u galeriji Axios, koju je pokrenuo gospodin Dragan Škrnjić na atraktivnoj lokaciji naspram državnih institucija kulture Narodnog muzeja i Srpskog narodnog pozorišta u Beogradu.

Suzana Stojadinović izlagala je samostalno 15 puta i grupno 76 puta u Meksiku, SAD-u, Kolumbiji, Švedskoj, Švajcarskoj, Grčkoj, Makedoniji, Crnoj Gori i Srbiji. Dela joj se nalaze u više država Južne, Severne Amerike i Evrope.

Autor fotografija: Milan Katić