Са Предрагом Петровићем у “Музеју камена” у Паштрићу

Предраг Петровић је основао Музеја камена у Паштрићу код Ваљева 2013. године. Аутор поставке је проф. др Иван Филиповић. Изложено је 300 експоната из периода од средњег девона па до горње креде, периода у којем су изумрли динсауруси.

Музеј камена је даровао три камена-експоната старости 83 милиона година КЦ “Перилу” и од 18. септембра 2016. је пракљача која је припадала Предраговим прецима експонат на Перилу, делу Забрежја на истоку уз Саву.Пракљача је алат којим се прало на Перилима. Осим пракљаче Предраг је дозволио да буде изложена његова емотивна и занимљива прича “Тапа-тупа” о перилима.

Предраг је иначе награђивани биолог који се бавио изучавањем шишмиша, а од измета шишмиша је, веровали или не Прота Матеја Ненадовић у Ваљеву правио џебану(муницију) за Први српски устанак. О свему овоме, као и о другим темема опширније прича Предраг у занимљивом разговору снимљеном у оквиру припрема Дана европске баштине 2016.  под називом “Наша баштина” и једне од 7 изложби “Тапа-тупа” Музеја камена из Паштрића. Подршку те године и Музеју камена и КЦ “Перилу” је дала Траг фондација, а на састанку потписивања уговора се и десило пријатељство и сарадња између два удружења.

« of 2 »