“Пизложба” 2017

30.7.2017.  УГ”Перило Забрежје” је направило изложбу , концерт и сликарску колинију на “Перило спомен-излетишту” у оквиру манифетације Дани Београда. Били су представљени радови са Ослобађање фестивала 2015,2016,2017.

Перило је културно-историјски простор на Забрежју и крају Савске улице од важности за Београд. Осим историјске важности(Прота Матеја отпочео српску дипломатију и  и подигао устанак на Перилу 1804) ово место има и симболичку вредност јер је место пуцања насипа у поплави 2014, што је спасло Обреновчане у кобној поплави.

Дугогодишњим радом УГ”Перило Забрежје” излетнички протор је добио садржаје и уметничке манифестације. 2016. је у сарадњи са Србијашумама и Траг фондацијом обновљено излетиште и постављене су пењалице које су на манифестацији “Пизложба” послужиле као изложбени оквири за уметничке слике.

Аутори изложених радова су Чеда Петровић, Јелисавета Вићић, Горан Ракић, Милена Недељковић, Сара Милојевић, Дуња Ћорломановић, Марија Чолић, Огњен Стешевић, Тамра Ђорђевић, Сузана Стојадиновић, Милена Недељковић и Анђела Милошевић.

Имали смо сликарску колонију и наступ Кристијана Хранисављеивића на гитари. Хвала пицерији Buongiorno на подршци. Спомен излетиште Перило је пројекат УГ”Перило Забрежје” финансиран од Траг фондације у сарадњи са Србијашумама(власник земљишта). Аутор пројекта је Милан Катић. Аутор излетишта је Вукашин Миличевић,аутор пењалица је Никола Поповић Вођа радова у изградњи је био Милан Субак.