Pozorište Hator – “Jednominutne drame” u režiji Jelene Luetić 3.12.

U okviru Festivala „Na Sopstveni Pogon“, koji podržava Nezavisna Kulturna Scena Srbije 3-4. 12. 2021 tri udruženja, dva iz Obrenovca: Hator (opširnije LINK) i Perilo Zabrežje (članica NKSS-a od 2020, opširnije na stranici NKSS-a LINK) i gostujuće udruženje iz Pančeva – Elektrika (opširnije LINK) organizovaće u prostoru Pozorišta dvorišta Hator (Miloša Obrenovića 114, Obrenovac) manifestaciju sa ukupno šest različitih događaja pod nazivom „Neko drugo ja“ (opširnije LINK).

Plakat Manifestacije “Neko drugo ja”

Organizatori su najavili da su „Jednominutne drame“ Zorana Stanojevića od 2017. redovna scenska vežba za mlade glumce pozorišta Hator, koje će biti izvedene 3.12. od 20 časova. Izbor Stanojevićevih dramskih igrokaza je deo procesa u kom učestvuju mladi i korespondira sa njihovim shvatanjima i poveznicama sa trenutkom u kom žive.

Za Portal Zabrežje, osnivač pozorišta Hator i režiser Jelena Luetić izjavila je:

“Kao spona izmedju svake od, ponekad doslovno, jednominutne drame, u dramski prostor vraćena je poezija različitih autora. Za ovu priliku -intermeco inscenacija, izabrali smo Brehta. Jednominutne drame izvode učenici od četvrtog do sedmog razreda osnovne škole iako je do sada to bila vežba za nešto starije. Ipak, kao pojačanje, sa Brehtom nas suočavaju malo stariji hatorovci.”

„Jednominutne drame“ izvodjene su na sceni Pozorišta Hator, Biblioteci „Vlada Aksentijević“ u Obrenovcu i na festivalu „Mater Tera“, Magacin, Beograd. 

Plakati i katalog “Neko drugo ja” manifestacije