Филм “Повезивање тачкица” о менталном здрављу младих у ЈП СКЦ у Обреновцу у уторак у 18 ч.

Проjекциjа филма “Повезивање тачкица” (2020, 54 минуте) награђиване канадске ауторке Ноеми Вајс (Noemi Weis LINK) о менталном здрављу младих у организацији УНИЦЕФ-а и Пријатеља деце Србије одржава се у уторак 19.04.2022. године у ЈП-у Спортски културни центар „Обреновац“ (Краља Александра I 63) са почетком у 18 часова. По најави организатора, филм „Повезивање тачкица“ отворио је глобалну дискусију о менталном здрављу младих у време док је КОВИД-19 претио менталном здрављу целог човечанства. Улаз је слободан.

Трејлер филма “Повезивање тачкица”

Млади су главни актери овог документарног филма. Кроз њихове приче и поруке сагледаваjу се универзални психолошки проблеми. Свој осврт на ову тему у Обреновцу на панел дискусији предвиђеној након пројекције филма, даће Милица Вељковић, млада особа из Београда која се бави заговарањем за ментално здравље младих и има лично искуство које ће поделити са посетиоцима. 

Организатори пројекције позвали су посебно средњошколце, родитеље, запослене у образовно – васпитним установама, здравству, социјалној заштити и невладине организације, да присуствују приказивању документарног филма „Повезивање тачкица“ и да се укључе у глобалну дискусију о овој значајној друштвеној теми. Тема менталног здравља младих је веома актуелна, поготово након две КОВИД 19 године. По најави, организатори очекују да ће уз пројекцију посeтиоци својим учешћем дати допринос да се гласније и храбрије говори о изазовима младих, као и начинима за организованију и већу подршку и помоћ.