Весна Алексић подржала независни КЦ”Перило”

Перило за мене није само физичко-географска тачка. Ту опстају духови мог одрастања, најлепше 60је, ту живе најлепше слике мог детињства, чиста радост у очекивању шлепова који ће донети таласе док ми пливамо, звуци ’’Yellow submarine’’ коју певам на мом дечијем енглеском, песак у хлебу са паштетом и нада.
Јер детињство је доба наде.
Са Перила је настала моја прва књига “Карта за летење” (4 издања). И не само она. Многе важне речи и слике ми долазе из Ливада, јер то је део мог личног идентитета. Сингер је рекао да ’’Једино онај који пише о локалном може бити универзалан’’. Зато ми је посебно драго што постоји стражар над тим простором духа. То је Удружење “Перило” које треба подржати материјално и стваралачки због свега што пружа у свом богатом и свестраном програму.

, је одговор Весне Алексић на питање које јој је поставила редакција портала Забрежје:

Да ли нам треба независни културни центар између Загреба и Београда на забрешком Перилу са бином и биоскопом уз Саву на плажи, великим галеријским простором за савремену уметност, музичким студиом, сталном травелери-зенит поставком у КЦ „Перило“, простором за арт ин спејс и лендарт и рекреативним еколошким приступом?”

Весна Алексић је награђивани писац за децу, родом из Обреновца.  Добитник је награда “Невен” 1997. године, награде Политикиног забавника 1998. и Матице српске у Новом Саду 1999. године за најбоље романе. Добитник је  Змајеве награде за укупан допринос писању за младе.

Последња награда је Плави чуперак за најбољи роман  у 2017.години – “Крокодил пева”. Свакако, много значајнији од награда су измаштани светови у главицама малишана, као и поруке и упутства које им је Весна речима пренела.

Весна ради у предшколској установи “Перка Вићентијевић”.  О Перки ,која је такође одрастала на Перилу, постоји део сталне поставке у КЦ”Перило” у оквиру изложбе “Са Јулком кроз време” ауторке мастера историје уметности Милене Недељковић.