Слободан Стојићевић – биографија

Слободан Стојићевић, новинар Политике и књижевник, путописац и драмски писац. Објавио десет књига (приче, путопис, роман, публицистка… у Просвети, Народној књизи, Нолиту, Службеном гласнику) аутор телевизијских драма и филмских сценарија.

Колумне на Порталу “Забрежје”(ЛИНК)

У Политици запослен од 1971. године, где је прошао готово све рубрике, од Београдске, преко Унутрашње и Недељне, до Културне и Спољно-политичке. У неколико наврата био уредник, између осталог и Културног сектора.

Препознатљив као репортер, путописац и колумниста, а нарочито по две: Живот из Палате правде и Ова ситуација. За обе добио годишњу награду листа Политика 1992. године. Извештавао из ирачко-иранског рата, као и са ратишта у последњој Југославији.

Сарађивао у многим часописима и периодици, као: Дуга, Интервју, Књижевна реч, Глас Срба света, Српски књижевни гласник, Збиља- Reality, Народни живот, Виђења, Српско наслеђе… Био главни и одговрни уредник Издавачке делатности у АБЦ Продукту, и уредник и сувласник Књижевно-издавачке задруге Хипнос.

Рођен 9. октобра 1947, Београд, гимназију похађао у Обреновцу, Факултет политичких наука – новинарски смер – у Београду. Ожењен Миленом, продуцентом, има сина Предрага, архитекту. Члан Удружења књижевника Србије и Удружења новинара Србије где је у два мандата био председник Суда части.

www.slobodanstojicevic.com