Бибиотека “Хаџи Вићентијевић Б. Данило” Забрежје

Данило Хаџи Вићентијевић  (1931-2004), дипломирани историчар и филозоф, је најзаслужнији за формирање “Перило колекције” у оквиру које се налази и библиотека књига. У КЦ “Перилу” је презентована и расположива библиотека са темама историја и историја уметности(каталози и стручни радови), коју посетиоци могу користити у природном окружењу излетишта и КЦ-а.

Избор се наметнуо поводом тема којима се бави УГ “Перило Забрежје”. Одлука је донесена да се белетристика и све остале теме не презентују, с обзиром да је институција са којом блиско сарађујемо библиотека “Влада Аксентијвеић” одлично опремљена. Данас услед нестабилности података и непоузданости, као и кривотоворења историјских чињеница посебну тежину и важност имају књиге потписане од стране аутора и научника.

Број књига прелази 300 . У библиотеци се налазе књиге из 19. века. Посебну захвалност дугујемо дародавцима проф др Ирини Суботић, Николи Цветковићу, Ненаду Стојићу и другима.

КЦ “Перило” је између осталог и читаоница, за сада отворена недељом, али се телефоном може договорити уколико постоји потреба за неким од наслова.

« of 8 »
« of 5 »