Koncert “Đurđi” posvećen Nataliji Lazić – “Deja vu Natalie” u Obrenovcu 19.4.

Udruženje izvođača tradicionalnih pesama i igara “Đurđe” organizovaće koncert “Deja vu Natalie” posvećen uspomeni na Obrenovčanku Nataliju Lazić u petak 19. aprila sa početkom u 19.30 časova u JP SKC u Obrenovcu. Koncert se održava na godišnjicu smrti profesorke francuskog jezika Natalije Lazić, koja je u svojim mladalačkim, ali pevački i umetnički zrelim godinama, tragično preminula 19. aprila 2020.

(foto: Darko Bjelanović, maj 2016)

Po rečima osnivača “Đurđi”, gospodina Bobana Kostića, ovo je prvi u nizu godišnjih koncerata, za koje organizatori planiraju dvostruku ulogu za grad Obrenovac – da neguju tradicionalne narodne pesme i igru i da podsećaju na Nataliju Lazić, koja je ostavila veliki trag tokom svoje pevačke karijere.

Udruženje “Đurđe” od osnivanja 2023, gaji snažnu uspomenu na lik i delo Obrenovčanke Natalije Lazić, koja je osnivač, umetnički rukovodilac i solista prvih “Đurđi”, koje su bile aktivne pri COTK TENT od 2015. Osnivači novih “Đurđi” su iskazali poštovanje prema Nataliji Lazić postavljanjem njenog lika na logo udruženja, kao i na pečat.

“Đurđe” na Perilu (foto: Darko Bjelanović, maj 2016)

Na koncertu će učestvovati 30 pevača među kojima će biti i solisti prvih “Đurđi”, Institut za umetničku igru, tj njegov Akademski folklorni ansambl, Narodni orkestar pod rukovodstvom Željka Šišića, Tradicionalni orkestar pod rukovodstvom Milana Ducića i COTK TENT.

Portal “Zabrežje” i osnivač Udruženje “Perilo Zabrežje” Vas pozivaju na koncert, ne samo zbog očekivanog kvaliteta umetničke izvedbe, već i iz zahvalnosti prema Nataliji Lazić i njenim “Đurđama”, koje su se odazvale na poziv upućen 2016. godine kada su učestvovale na manifestaciji Noć muzeja na Izletištu “Perilo”. Tada su održale koncert na otvorenom u prirodi pored reke Save.

“Đurđe” na Izletištu “Perilo” maj 2016 (youtube kanal Udruženja “Perilo Zabrežje”)