“Ослобађање 2019”-европски омладински џез/ алтернативни фестивал

Организатори фестивала “Ослобађање 2019″, испред УГ”Перило Забрежје”, Милан Катић и Милош Чоловић, су за следећу годину најавили за 5-7 јул “Ослобађање 2019” и жељу да постане европски омладински фестивал џез и алтернативне уметности, на конференцији за штампу одржаној 24.12. у просторијама удружења .

Након издавања музичког ЦД-а “afterjazzmasterclass oslobadjanje 2018” са концерта Renato Chicco tria под покровитељством Аустријског културног форума одржаног 7.7.2018. у Дому културе Студентски град и састанака у пет амбасада (г. Јоханес Иршик, г. Давиде Скалмани /ред горе с лева на десно/, г.Клара Сент Ђорђи, г.Маја Тодоров Ристић и г. Јелица Мирић /доле с лева на десно/) исказана je жеља да се следеће године окупи више омладинских бендова и више предавача који ће одржати џезмастеркласове.

https://www.youtube.com/watch?v=MDpuGL-pH5g

Организатори су изјавили да је место главног спонзора за следећу годину упражњено и да позив важи за све фирме и институције које себе виде у подршци међународној култури, која има инспирацију у српској и југословенској Зенит уметности, уврштеној 2009. године у UNESCO дигиталну светску библиотеку( 43 броја месечног авангардног часописа Зенит, аутора Љубомира Мицића која су издавана 1921-1926). Оригиналне перформанс фотографије младозенитиста-травелера, као и други њихови експонати имају сталну поставку у КЦ”Перило” на Забрежју(Савска 192А) и презентовани су на претходним фестивалима, што наилази на све веће интересовање европске културне јавности.