Jelena Jovovioć slavi 30 godina rada na sceni Kolarca u Beogradu 12.12.

U utorak 12.12.2023. u 20h, džez pevačica Jelena Jovović obeležiće 30 godina rada, kao i izlazak novog CD-a „Nightbird“. Sa gostima u programu, koji su i učestvovali u snimanju CD-a, a među kojima su velikani jazz scene Bojan Zulfikarpašić, Ameen Saleem, Vladimir Kostadinović, ovaj koncert obećava da bude pravi praznik džez muzike, i bude jedan od najznačajnijih muzičkih događaja u ovoj godini.

Na sceni će joj se, pridružiti i Jure Pukl, jedan od najpriminentnijih i najkreativnijih saksofonista mlađe slovenačke generacije, nagrađen najvišim nacionalnim priznanjem za doprinos umetnosti u Sloveniji (Nagrada Prešernovega sklada).

“Njen album „Heartbeat” odlično je pozicioniran na plejlistama velikih američkih i međunarodnih radio stanica. Po završenim studijama džeza u Gracu, Jelena je osnovala katedru za džez pevanje u Južnoafričkoj Republici u kojoj je provela četiri godine. Nakon povratka u Srbiju predaje džez pevanje u muzičkoj školi “Stanković“. Sarađivala je sa mnogim velikim imenima, nastupala s njima na pozornicama širom sveta, i očarala taj isti svet na poseban, upečatljiv i vrlo originalan način.

Album „Heartbeat“ ostavio je snažan utisak, a slušaoce je impresionirao jedinstvenim pogledom na tradicionalni džez sa evropskim nasleđem. Zvuči autentično i mnogi su ga ocenili kao instant klasik. I aktuelno izdanje „Nightbird“ oduševilo je poštovaoce ovog zvuka.

Sjajnu umetnicu interesantnog imidža i moćnog glasa moći će ponovo da čuje i beogradska džez publika.

Ulaznice za koncert dostupne su online, na sajtu tickets.rs, svim prodajnim mestima Tickets – a, kao i na blagajni Kolarca.