Koncert “Oslobodioca” ispred JP SKC u Obrenovcu 28. jula

Obrenovački rokenrol bend Oslobodioci (LINK) održaće u sklopu manifestacije Obrenovačko kulturno leto samostalni koncert ispred Javnog preduzeća Sportsko kulturni centar u Obrenovcu na sceni pod platanima 28. jula 2023. sa početkom u 20 časova. Koncert su članovi benda najavili i kao promociju novog albuma, koji je snimljen, a biće objavljen kada se završe pregovori sa izdavačem.

Koncert Oslobodioca na Air festu 2 (foto: Milan Katić, 2022)

Oslobodioci su Pera Đokić – glas, Gojko Korać Grga – gitara, Nebojša Ristić Šone – bas i Vladimir Gvozdenović – bubnjevi.

Oslobodioci na Festivalu “Oslobađanje 2015” (snimak: Darko Bjelanović, montaža: Milan Katić)

Oslobodioci su najpoznatiji obrenovački bend koji je osnovan 1987. godine. Odlikuju ih snažne rokenrol pesme u kojima ima elemenata garažnog zvuka i panka, prepoznatljivi rifovi i opori tekstovi pevača Pere Đokića. Izdali su osam albuma, a već na svojim počecima imali su zapažene recenzije i uspeh.

Grga i Pera – Oslobodioci na Air festu 2 (foto: Milan Katić, 2022)

Obrenovčani odlično poznaju njihov opus: “Više nema razloga za nas”, “Pera Đokić je moj drug”, “Miki Rurki”, “Sunce će mi biti iza leđa”, “Green limousine” su pesme koje se horski pevaju na koncertima u Obrenovcu. Pomalo tragičnim i neočekivanim razvojem događaja veći uspeh Oslobodioca u široj zajednici je izostao. To ne utiče na njihov entuzijazam, kvalitet svirke i energiju koju emituju sa bine, pogotovo na domaćem terenu u Obrenovcu.

Šone i Vlada – Oslobodioci na Air festu 2 (foto: Milan Katić, 2022)