Oslobodioci održali koncert ispred JP SKC-a u Obrenovcu

I te kako i dalje ima razloga za Oslobodioce.

Najdugotrajniji i najeminentniji obrenovački rokenrol bend Oslobodioci (LINK) održao je u sklopu manifestacije Obrenovačko kulturno leto samostalni koncert ispred Javnog preduzeća Sportsko kulturni centar u Obrenovcu na sceni pod platanima u petak 28. jula 2023.

Oslobodioci ispred JP SKC-a u Obrenovcu (foto: Milan Katić, 2023)

Kao i svaki put kada nastupaju Oslobodioci, okupili su se poštovaoci i fanovi. Koncert je najavljen i kao svojevrsna promocija predstojećeg albuma čije je izdavanje u skoroj budućnosti, najavio frontmen Pera Đokić.

Oslobodioci ispred JP SKC-a u Obrenovcu (foto: Milan Katić, 2023)

Oslobodioci su Pera Đokić – glas, Gojko Korać Grga – gitara, Nebojša Ristić Šone – bas i Vladimir Gvozdenović – bubnjevi.

Oslobodioci ispred JP SKC-a u Obrenovcu (foto: Milan Katić, 2023)

Oslobodioci su najpoznatiji obrenovački bend koji je osnovan 1987. godine. Odlikuju ih snažne rokenrol pesme u kojima ima elemenata garažnog zvuka i panka, prepoznatljivi rifovi i opori tekstovi pevača Pere Đokića. Izdali su osam albuma, a već na svojim počecima imali su zapažene recenzije i uspeh.

Obrenovčani odlično poznaju njihov opus: “Više nema razloga za nas”, “Pera Đokić je moj drug”, “Miki Rurki”, “Sunce će mi biti iza leđa”, “Green limousine” su pesme koje se horski pevaju na koncertima u Obrenovcu. Pomalo tragičnim i neočekivanim razvojem događaja veći uspeh Oslobodioca u široj zajednici je izostao. To ne utiče na njihov entuzijazam, kvalitet svirke i energiju koju emituju sa bine, pogotovo na domaćem terenu u Obrenovcu.