Predstavljen Umetnički savet Galerije u KC “Perilo”

Na konferenciji za štampu u prostorijama udruženja “Perilo Zabrežje” Milan Katić, Marija Vuković Biserko i Marija Čolić objavili su da je 7.1.2021. godine oformljen Umetnički savet Galerije u Kulturnom centru “Perilo”.

Umetnički savet Galerije čine: fotograf Branko Belić (počasni član), dugogodišnji član redakcije nedeljnika NIN, dobitnik Nagrade za životno delo Udruženja novinara Srbije i Nacionalnog priznanja za vrhunski doprinos nacionalnoj kulturi, zatim istoričarka umetnosti Marija Vuković Biserko, istoričarka umetnosti Milena Nedeljković, akademska slikarka Marija Čolić, Profesor Crtanja i slikanja u Školi za dizajn Maja Milovanović i Umetnički Saradnik za vajarstvo na FPU Marko Crnobrnja.

U sklopu uspešno realizovanog projekta “Evropa i kolekcije Perilo”, koji je podržalo Ministarstvo kulture i informisanja republike Srbije udvostručena je površina Glavne galerije KC “Perilo” na Zabrežju. Organizatori su izjavili da se nadaju da će prošireni galerijski prostor na izletištu na reci Savi van urbanog okruženja uz kulturno-istorijsko nasleđe koje udruženje “Perilo Zabrežje” deset godina obrađuje i prezentuje, omogućiti umetnicima i publici novu priliku za kulturu i uživanje u umetnosti.

Glavna galerija u KC “Perilo” (foto: Milan Katić, 2022)

Najavljen je prvi otvoreni konkurs za umetnike koji će uskoro biti raspisan.